Mandra Waback

Mandra Waback

Opleiding
Beeldende Vorming verkort
Lichting
2012
Specialisatie

film, fotografie, performance-kunst, kunst en cultuurgeschiedenis, kunstbeschouwing, media

Website
www.mandrawaback.com
E-mail
mw@mandrawaback.com

Handen uit de mouwen steken, niet zeuren. Het wordt niet beter dan hoe je het zelf maakt.

Ik ben geboren in 1970 in Stockholm, Zweden. Afgestudeerd in 1989 van de Zweedse vakschool voor fotografie en daarna aangenomen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ik in 1994 afstudeerde met film en fotografie van de afdeling audiovisueel. Na meerdere groeps en solo exposities in Nederland en in het buitenland, besloot ik om mij verder te verdiepen in het regievak en in 2001 studeerde ik af van de Nederlandse Film en Televisie Academie, afdeling regie fictie.

Ik werk met verschillende disciplines zoals fotografie, video, textiel en performance-kunst. Mijn werk wordt regelmatig geƫxposeerd op filmfestivals, in kunstgaleries en in musea. Passie komt van binnenin gestimuleerd door mijn eigen omgeving en de wereld waarin wij leven. Reflecterend en grappend makend probeer ik de passie vorm te geven.

Wrede sprookjes.

Met supercoole sneakers en een brede glimlach heb ik een uitdagende plek gevonden waar al mijn vaardigheden en ervaring tot zijn recht komen.

Relational Aesthetics

Scriptie over de gedachtegoed van curator en cultuurfilosoof Nicolas Bourriaud.

Overige projecten

Onderzoek naar de didactiek en inhoud van het vak Kunst Algemeen op verschillende scholen in de Randstad 2012.

Downloads

Stage

Hoewel gespecialiseerd in film, fotografie en performance kunst heb ik de afgelopen twee jaren tijdens mijn stages (1000 uur stage tussen 2010-2012) verschillende lessen series ontwikkeld en onderwezen voor zowel beeldende vorming, CKV als Kunst Algemeen. Theorie en praktijk gaan dan vaak hand in hand, waarbij ik de leerlingen kennis laat maken met beeldende kunst interdisciplinair. Daarnaast bied ik ook de kunst en cultuurhistorische aspecten aan van beeld en vormgeving. Bijvoorbeeld heb ik op het Montessori Lyceum in Amsterdam 25 lessen CKV gegeven, waar de leerlingen van het Havo en Vwo tijdens de lessen zowel filmgeschiedenis als zelf films maken hebben geleerd. Deze films werden in juni tijdens het MLA filmfestival in bioscoop Rialto in Amsterdam vertoond.

Daarnaast heb ik lessen en workshops in beeldende vorming en Kunst Algemeen gegeven op verschillende scholen.

Tot juli 2012 was ik werkzaam op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam waar ik tekenen, schilderen, boetseren, fotografie, film en kunstgeschiedenis heb gegeven.

Terug naar lijst
Delen