Marlot Doorn

Marlot Doorn

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2012
Specialisatie

mixed media

Contact
Facebook

Get out of your comfort zone!!

Ik werk meestal conceptueel. Dit zorgt er bij mij voor dat mijn beeldend werk niet aan één kunstdiscipline vast zit. Ook laat ik graag verschillende kunstdisciplines samenkomen. Bijvoorbeeld textiel met fotografie of met 2D. Daarbij laat ik me inspireren door werkelijk alles wat ik zie en meemaak. Dit kan de natuur zijn, mensen, herinneringen, reizen enz.

-

Van jongs af aan ben ik altijd al geïntrigeerd door hoe bijvoorbeeld alleen een geur je ineens terug kan brengen naar een bepaalde plek, een moment. Maar net zo snel weer vervliegt. Ik heb dit gevoel proberen weer te geven in mijn werk. Door het spannen van de vormen probeer ik iets terug te halen, eeuwig te maken, tastbaar. Maar ook dit gaat weer verloren, is niet eeuwig. Het heeft iets ongrijpbaars, is vluchtig en verandert van vorm door de wind of het standpunt van de toeschouwer.

Downloads

Stage

Mijn laatste stage heb ik gelopen bij Retort Art Space in Amsterdam. Dit is een tentoonstellingsruimte waar ik bij de expositie die er op dat moment is, in samenwerking met de desbetreffende kunstenaars, workshops verzorg voor kinderen. Daarnaast heb ik, ook in samenwerking met kunstenaars vanuit Retort, workshops gegeven op de Bockesprong in Amsterdam.

Deze stage is vooral door de afwisselingen erg leuk en leerzaam geweest. Niet alleen heb je te maken met alle verschillende leeftijdsgroepen en niveaus bij de leerlingen en met collegae uit verschillende beroepsvelden, ook werk je in veel verschillende kunstdisciplines.

 

Terug naar lijst
Delen