Ruth van Nes

Ruth van Nes

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2012
Specialisatie

tekenen en schilderen

Doe alles wat jij wilt en vooral waar je enthousiast van wordt, daar krijg je energie van en inspiratie.

Lezen, heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Beeldende Kunst geeft mij de kans te reflecteren op mijzelf en de maatschappij. Ik laat mij inspireren door mens en maatschappij. Het contrast tussen 'natuur en mens', 'heden en verleden' en 'realiteit en herinnering' zijn vaak onderwerp voor mijn schilderijen. Mijn eigen ervaringen en emoties staan hier altijd in centraal.

Wezenloosheid: apathie, lusteloosheid, dofheid.

Theatergroep Bambi, moet ik altijd om lachen. Kunstenaars die mij inspireren: Anselm Kiefer, Francis Bacon, Edward Hopper, Richard Rauschenberg, Renzo Martens, Ronald Ophuis.

Ik wil graag aan de slag als docent beeldende vorming, zowel in de binnen- als buitenschoolse sector.

Het is ook mijn wens om een klein collectief op te richten voor jonge kunstenaars zoals mijzelf. Zo kun je elkaar stimuleren en inspireren.

wezenloos

Mijn afstudeerwerk is ontstaan vanuit een fietsreis die ik maakte. Ik ging alleen op pad. Even geen beslommeringen, alleen fietsen. Gewend geraakt om aan iedere ervaring die je meemaakt een betekenis te geven. Ineens zie je die niet meer. De betekenis is zoekgeraakt. Wat zie je dan nog? Wezenloosheid.

Stage

Het afgelopen studiejaar heb ik verscheidene stages gedaan. Zo heb ik zelfstandig een cursus schilderen ontwikkeld en gegeven aan volwassenen in Het Fijnhout.

Ook heb ik meegewerkt aan het project SuperSintMaarten in Amsterdam stadsdeel West bij de stichting ACCU. Zij zetten zich maatschappelijk in en doen dit door middel van community art.

Dit jaar heb ik ook nog in samenwerking met twee andere studenten een kunstproject opgezet. Dit project zal afgerond worden halverwege juni.

Terug naar lijst
Delen