Marga van Oers

Marga van Oers

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2013
Website
www.margavanoers.nl/
Contact
Facebook

Ik heb het bedrijf StoryTiles opgericht, waarvoor ik miniatuurverhalen ontwerp die worden afgebakken op Hollandse tegeltjes.

Het lijkt me leuk om later op een academie les te geven, maar nu wil ik nog niet voor de klas staan. Ik wil me volledig richten op het groter maken van StoryTiles.

Mijn afstudeerwerk bestond uit keramieke beelden met tegeltjes. Ik vind het leuke aan klei dat je vanuit niets iets kunt maken. Als je keramiek gaat glazuren is het altijd een verrassing hoe het eruit komt te zien. Het is een uitdaging om de kleuren goed gebakken te krijgen. 

Scriptie
Mijn scriptie gaat over het verschil tussen kunst en design binnen Dutch design. Bij Loods5, waar ik werk, is de kunstafdeling naast de designafdeling. Ik merk dat veel Dutch design ontwerpers - Maarten Baas, Van Lieshout - eigenlijk kunstenaars zijn, maar ze begeven zich ook op het designvlak. Het loopt steeds meer door elkaar. Ik heb onderzocht door welke factoren de scheidslijn vervaagt, zoals postmodernisme, het feit dat kunstenaars moeten ondernemen en dat er vanuit de kunstmarkt veel vraag is naar design.

Terug naar lijst
Delen