Alain van Wieringen

Alain van Wieringen

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014

Overhaul

Uitgangspunt voor mijn eindopdracht is het recyclen en opnieuw leven inblazen van auto-onderdelen. Metaal is het meest voorkomende materiaal in auto’s. Ik heb een grote voorkeur voor dat materiaal, vooral omdat het stevig is en tegen een stootje kan. Je kunt metaal bewerken tot iets wat heel ruw lijkt, of juist tot iets glimmends.

Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik veel kennis opgedaan van beeldende technieken, gereedschappen en bewerkingen. Daarnaast had ik er alle ruimte om die kennis uit te voeren en toe te passen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst 3D-objecten met mijn airbrush te bewerken en op die manier 2D en 3D te mixen.

Van alle kunstwerken die ik gezien heb staat Saksenros van Freerk Wieringa me het meest bij. Een groot metalen paard, vol mechanische kennis dat rondliep op Gogbot 2013. Tekenend voor alles wat ik mooi vind. Ik ben van plan om na de academie een technische opleiding in auto- en motortechniek te doen. Daarna wil ik een eigen garage-bodyshop voor auto’s en motoren openen, niet alleen voor het gebruikelijke onderhoud, maar met de speciale mogelijkheid om ze optisch op te knappen. Metaal met karakter!

Terug naar lijst
Delen