Anne Laout

Anne Laout

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014
Specialisatie

3D, 2D, technologie in kunst

Website
annelaout.tumblr.com
E-mail
annelaout@gmail.com

Mijn afstudeerwerk gaat over de relatie tussen mens en (draagbare) techniek. Ik heb techniek en het menselijk lichaam in mijn eindopdracht verwerkt. Het thema is ‘techniek als tweede huid’. Ik werk onder andere met lijm, was, vernis en latex, puur omdat die esthetisch passen bij het uitbeelden van huid. Ze ogen organisch en het zijn bovendien gekke materialen om lekker mee te experimenteren.

Ik houd ervan om veel verschillende materialen uit te proberen en werk in mijn eindopdracht ook met metaal, LED-strips, video, fotografie en het menselijk lichaam.

Daarnaast heb ik altijd al een voorliefde gehad voor organische en transparante materialen en licht, het liefst een combinatie daarvan. Ik houd van werken op en naar het lichaam, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Na de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving ga ik me verder verdiepen in de zowel educatieve als kunstzinnige kant van nieuwe technieken zoals 3D-printen en het elektronicaplatform Aruidno, en ga ik aan de slag als workshopontwikkelaar en 3D-printer monteur bij FabLab. Eén ding staat sowieso vast: ik blijf voor altijd bezig met kunst en creëren.

Downloads

Stage

Vijf maanden afstudeerstage bij FabLab Dronten:
- Ontwikkelen en uitvoeren van workshops omtrent nieuwe technieken zoals 3D-printen (doelgroep basisschoolleerlingen);
- Leren omgaan met nieuwe technieken zoals 3D-printers, 3D-teken programma's, lasersnijder;
- Leren bouwen en installeren van 3D-printers.

Terug naar lijst
Delen