Francesca Heijnis

Francesca Heijnis

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2014
Website
francescaheijnis.nl

Voor mijn eindwerk heb ik de volgende materialen gebruikt: alginaat, kunststof, gips, porselein, bladgoud en video. Met de mallentechniek heb ik een afdruk van mijn voeten gemaakt en in porselein gegoten. Dit materiaal kan dun verwerkt worden en is helder van klank. Bladgoud reflecteert zonnestralen en refereert aan Kintsugi, een eeuwenoude Japanse reparatietechniek. De porseleinen delen vormen samen een installatie. Video gebruik ik om mijn 3D-werk in de openbare ruimte vast te leggen.

De mix van 3D-en 4D-video spreekt mij zeer aan. Ook andere disciplines en moderne, hedendaagse kunstenaars kunnen mij verwonderen en inspireren. De installatie van Anish Kapoor in de Basilica di San Giorgio in Venetiƫ heeft grote indruk op mij gemaakt. Er hing een mystieke sfeer rond zijn werk, die het aardse met het hemelse leek te verbinden.

Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik mijn kennis, creativiteit en talent verder ontwikkeld en kunnen toepassen in het werkveld. Mijn wens? Blijven innoveren en scheppen.

Terug naar lijst
Delen