Inge van Genuchten

Inge van Genuchten

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014
Specialisatie

Sculpture en Instalatie

Website
www.ingevangenuchten.com
E-mail
ingevangenuchten@hotmail.com

De vier jaren aan de Academie voor Beeldende Vorming zou ik willen vergelijken met het maken van een kunstwerk. Meer en meer groeide de overtuiging dat je geen kunstenaar wordt, maar bent. Ik zie mijzelf als een creatie die voortdurend in interactie is met de wereld in en om mij heen. Het is een continu proces van mogelijkheden en onmogelijkheden onderzoeken, experimenteren, grenzen aftasten en verwondering.

Mijn interesse voor kunst komt voort uit nieuwsgierigheid naar het onbekende. De wisselwerking tussen binnen en buiten ervaar ik als spannend en uitdagend tegelijkertijd. De energie die tijdens de ontmoeting met de kunst ontstaat is een belangrijke inspiratiebron voor mijn eigen werk, studie en stageprojecten. Ik zie het als een uitdaging om mijn blikveld te blijven verruimen. Ik heb op de academie mijn krachten en zwaktes leren kennen. Het uitwisselingsprogramma met het Pratt Institute New York maakte mijn proces van persoonlijke groei helder en heeft richting gegeven aan mijn verdere professionele ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Ik ben gefascineerd geraakt door de relatie tussen het lichaam en de kunst. Zij zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verboden. Het integreren en verweven van het lichaam met de beeldende kunst prikkelt me en biedt een breed perspectief aan mogelijkheden waar ik me graag in vastbijt. Ik hoop in mijn toekomstige werk de toeschouwer te kunnen aanspreken en onderdompelen in de rijkdom van zintuigelijke en fysieke belevingen, in de wereld die hem het meest en tegelijkertijd het minst vertrouwd is: de relatie met zichzelf.Mijn beeldende kracht zit voornamelijk in gevoel voor detail en schoonheid. Ik waardeer subtiliteit en pas dit toe, waardoor mijn werk een verfijnd karakter krijgt. Na de academie zal mijn ontwikkeling als kunstenaar zich voortzetten. Er zijn nog facetten en kwaliteiten die ik wil ontdekken, vragen die onbeantwoord zijn en grenzen die ik wil verleggen. Dat biedt alle ruimte voor onderzoek en beeldende expressie in de toekomst.

-

'It is the spectator, and not life, that art really mirrors.' - Oscar Wilde

Stage

2014 de Appel arts centre, stage periodepers, pr, marketing ondersteuning en ontwikkelen van educatieve programma ART ViSiT.

2013 Studio Job; Nederlands design duo Job Smeets en Nynke Tynagel, stageperiode op het kunstatelier.

2013 WG kunstwerkplaats Amsterdam, ontwikkelen, organiseren en geven van workshops tijdens creatieve week in de zomer.

1/2013-6/2013Pratt Institute New York, school to educate artists and creative professionals. Courses: foundry, welding, jewelry, mold making, sculpture.

2012-2013 Exodus Amsterdam, creatieve workshop voor ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun straf.

2012-2013 Cygnus Gymnasium Amsterdam, stageperiode van observeren, assisteren, lesgeven en het ontwikkelen van lessen.

2012-2013 Pieter Nieuwland College Amsterdam, stageperiode van observeren, assisteren, lesgeven en het ontwikkelen van lessen.

2011-2012 Spinoza lyceum Amsterdam, Dalton onderwijs, stageperiode van observeren, assisteren en lesgeven.

2010-2011 Geert de Groote College Amsterdam, vrijeschool stageperiode van observeren, assisteren en lesgeven.

Terug naar lijst
Delen