Carmen Entius

Carmen Entius

A Small Stain, installation

De installatie A Small Stain bestaat uit een serie schilderijen, hekwerken en sculpturen die ten opzichte van elkaar in de ruimte zijn geplaatst. Terugkerende elementen in A Small Stain zijn beelden van jonge kinderen en witte stippen op een zwart oppervlak.
De witte stip op het zwarte oppervlak is een onderdeel dat kenmerkend is voor mijn meeste recente werken. En een belangrijke kwaliteit van de witte stip zijn de verschillende functies die het aanneemt in de installatie. De witte stip is te herkennen als punt of vlek, maar is tevens een wiskundige cirkel of zelfs een leegte. Iedere positie die door de witte stip wordt ingenomen, voegt een nieuwe lading toe aan de installatie en tilt het werk tot een hoger niveau.
De kinderen in de ruimte zijn zowel 2-Dimensionaal als 3-Dimensionaal vormgegeven. Zij gaan een relatie aan met elkaar, de witte stippen en de toeschouwer. Het is niet duidelijk of de kinderen in dienst staan van de witte stippen. Wel lijken ze niet compleet onschuldig te zijn.
In het vormgeven van de kinderen buit ik mijn vermogen uit om realistische gelaatstrekken af te zetten tegen de surrealistische sfeer van A Small Stain. Ondanks dat het hekwerk de toeschouwer door de ruimte lijkt te willen bewegen, is het ongemakkelijk en onduidelijk hoe deze zich tot het geheel moet verhouden.   

Terug naar lijst
Delen