Feben Demoz

Feben Demoz

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2020
E-mail
zonbende@gmail.com

Het gesprek met een vreemdeling

 

Het gesprek met een vreemdeling is een korte fictiefilm over de Eritrese vluchteling Amanuel Tesfom, die zich voorbereidt op zijn terugkeergesprek met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het gesprek met IND-medewerker Erik de Ruijter krijgt een unieke wending als Amanuel beweert wit te hebben gewerkt en al zijn betaalde belastinggeld en opgebouwde pensioen terugeist bij vertrek. Wanneer Erik erachter komt dat Amanuel de waarheid spreekt, begint hij te twijfelen aan de regels die hij moet handhaven.

Het gesprek met een vreemdeling is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van mijn vader, voormalig politiek vluchteling, Million Tewelde. Toen mijn vader mij een jaar geleden vertelde over de eerste zestien moeizame jaren die hij als ongedocumenteerde in Nederland doorbracht, was ik gelijk geïntrigeerd door zijn verhaal. Met zijn persoonlijke ervaringen als uitgangspunt ben ik een samenwerking aangegaan met 27 getalenteerde jonge filmmakers, om een korte fictiefilm te ontwikkelen die een genuanceerde blik biedt op het bureaucratische systeem waar vluchtelingen in Nederland mee te maken krijgen.

Dit project was mijn eerste ervaring met het regisseren van film. Na mijn afstuderen ga ik mij richten op het regisseren en produceren van korte videocontent in samenwerking met mijn filmcollectief Zo’n Bende.

Duur van de film 11:19 (HD)

Terug naar lijst
Delen