Majorie de Boer

Majorie de Boer

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2020
Website
www.majoriedeboer.nl

Worldscape Discours

“Do we really know that progress is always a good thing?” – Marita Sturken & Lisa Cartwright.

Ontwikkelingsprocessen gaan steeds sneller en sneller. Vroeger duurden deze decennia lang, nu bevinden we ons in een tijd waarin robots zichzelf door middel vanartificial intelligence nieuwe dingen kunnen aanleren. Wat is het eindpunt? “Er zijn plekken waarnaar we niet moeten willen reizen, zowel binnen als buiten de bekende wereld.” – Lee Bontecou.

Deze sculpturale installatie gaat over stilstaan in een parallel universum. De toeschouwer wordt uitgenodigd om tijd te spenderen met de objecten en de ruimte. Dit zijn abstracte vormen waarin het materiaal tegen je spreekt. Kijk enluister naar de vormen en laat het op je afkomen. Ervaar het stilstaan. 

De objecten die ik creëer zie ik als levende elementen op zich. De vormen zijn vrij. Vrij ontstaan uit gedachten, herinneringen, interpretaties en associaties. Ze nodigen je uit om na te denken over andere werelden, andere dimensies en plekken. Misschien niet in de vorm van materie, maar ook in trillingen, woorden, chaos en energie. De objecten nodigen je uit verder te kijken dan wat je ziet.  

Terug naar lijst
Delen