Barbara Boots

Barbara Boots

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2021
E-mail
mail@barbaraboots.com

Een pleidooi voor meer kunstonderwijs


Ik denk dat het tijd is voor meer kunstonderwijs!

Je gunt toch ieder mens een plek waar je de ruimte krijgt om te zijn wie je bent en te verkennen waar je interesses liggen, wie je wel en niet wilt zijn? Een plek waar je onbevangen en in je eigen tempo aan de slag kunt gaan met je eigen creatieve ontwikkeling en  de persoonlijke groei die daarmee gepaard gaat.

Creativiteit helpt je om je te kunnen onttrekken aan deze hectische, aan verandering onderhevige, dynamische wereld, waarin altijd van alles van je wordt verwacht. Door gewoon te doen, bezig te zijn met ontdekken, nieuwsgierig te zijn, ideeën te verkennen en uit te werken, kortom; door spielerei! Je leert creatieve maakprocessen ontwikkelen en je doorloopt ze op een manier die bij jou past, zodat je voor altijd een plek leert kennen waar je de rest van je leven plezier aan beleeft.

Ode aan de docenten die mij de afgelopen jaren hebben geholpen te komen tot waar ik vandaag ben! Met hele grote dank aan alle leerlingen met wie ik heb gewerkt, omdat wij kennis met elkaar hebben mogen delen waardoor ik jullie heb leren kennen als bijzondere, respectvolle jonge mensen. Jonge mensen voor wie kunstdocenten het beste kunstonderwijs zouden moeten ontwikkelen. Omdat ze het waard zijn.

Leerlingenwerk boven de tekst (vlnr)
Namen: Kiki Zuidema & Tijn Wynandts - Opdracht: PORTRETTEN ‘LICHT’
Naam: Linde Rood - Opdracht: DOCUMENTAIRE PORTRETSERIE

Terug naar lijst
Delen