Melanie Essink

Melanie Essink

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2022

Je ziet wat je zoekt

 

Zijn ogen komen tot leven, handgebaren worden groter en stemgeluid enthousiast. Dat is precies wat er gebeurt als de zestienjarige Ivo over ballet praat. Ivo ademt, drinkt en droomt dans. Terwijl zijn klasgenoten zich schoorvoetend inschreven voor open dagen op hbo’s, wist Ivo al in één adem een rits scholen op te sommen. Een lange lijst met het prestigieuze Juliard prompt bovenaan. Daar zou hij het liefst naartoe willen gaan. Elke dag wordt hij wakker met dat doel in zijn achterhoofd en hij werkt keihard om het te kunnen bereiken.     

Ik mocht dit jaar Ivo’s mentor zijn en raakte gefascineerd door zijn doorzettingsvermogen. Wat is zijn drijfveer om zoveel tijd te stoppen in-, en plezier te halen uit het dansen? Door middel van schrijf- en filmopdrachten ben ik met Ivo in gesprek gegaan over zijn passie. Op welke manier heeft deze passie voor dansen zich met zijn identiteit kunnen verweven? Dat is de vraag die ik met mijn arts based research ga beantwoorden.    

Bij aanvang van onze samenwerking had ik Ivo nog nooit zien dansen. Tijdens het onderzoek veranderde Ivo voor mij langzaam van een leerling in een danser. Dat proces presenteer ik aan de hand van de drie audiovisuele uitkomsten van de opdrachten. Met als eindwerk een choreografie waarvoor Ivo de volledige regie heeft gekregen.

Terug naar lijst
Delen