Sabine Alther

Sabine Alther

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2023
E-mail
sabine.alther@gmail.com

Tekenen met een digitale twist:

hoe de iPad het tekenonderwijs verandert 


Het gebruik van de iPad tijdens de tekenles biedt veel voordelen en kan een waardevol hulpmiddel zijn voor kunstenaars en leerlingen om hun vaardigheden te verbeteren. Maar is dat ook echt zo of maakt het alles gewoon makkelijker? 

In mijn onderzoek worden de voor- en nadelen van het gebruik van de iPad bij waarnemend tekenen onderzocht. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in hoe het gebruik van de iPad invloed kan hebben op de kwaliteit en het proces van waarnemend tekenen. Om deze vraag te beantwoorden zal er in een vergelijkend onderzoek worden vastgesteld of het gebruik van de iPad daadwerkelijk bijdraagt aan de kwaliteit en het proces van waarnemend tekenen, of dat het alleen maar zorgt voor gemak en efficiëntie. 

Door de resultaten van het onderzoek kunnen docenten en studenten weloverwogen keuzes maken over het gebruik van de iPad in de les, en kunnen ze beter inschatten welke technologieën het meest effectief zijn. Dit onderzoek kan dus bijdragen aan de optimalisatie van het tekenonderwijs en de ontwikkeling van de tekenvaardigheden van leerlingen. 

 

Terug naar lijst
Delen