Selanna Holleman

Selanna Holleman

Inevitable Transformations



Verschillende personages zoeken een manier om een transformatie te voorkomen, en gaan daarvoor over lijken. Inevitable Transformations bestaat uit twee losse werken die door dit thema met elkaar verbonden worden.

PIGEON
Een vrouw ontdekt dat haar buurman een duif als huisdier houdt. Ze besluit hem te volgen en komt langzaam achter de geschiedenis van haar dorp en de rol die deze buurman daarin heeft gespeeld. Dit werk onderzoekt het thema macht, hoe ver mensen gaan om in een machtige positie te blijven en hoe macht tegelijkertijd krachtig en fragiel is. Degenen die het nastreven, bereiken hun doel maar worden er uiteindelijk door opgeslokt. Mijn werk onderzoekt ook het gevoel van vervreemding van je directe omgeving, wanneer je dingen opmerkt die niemand anders waarneemt. Wanneer het vertrouwen in de mensen om je heen niet terecht blijkt te zijn.

THE GREEN POISON
Het groene gif verspreidt zich langzaam over het land en maakt mensen ziek. Wanneer de groene slang je verleidt om in de spiegel te kijken, krijg je de kennis over schoon en lelijk. Kennis die je leven voor altijd zal verwoesten. Dit werk levert commentaar op de rol die schoonheidsidealen spelen in ons leven, en hoe wij ons in allerlei bochten wringen om eraan te voldoen.

Terug naar lijst
Delen