AHK bestaat 25 jaar

Gepubliceerd op

De geschiedenis van de AHK beslaat zo'n 140 jaar, toen de voorlopers van de Theaterschool, het Conservatorium van Amsterdam en de Academie voor Beeldende Vorming werden opgericht. In 2012 vieren we dat de opleidingen op het gebied van kunst en cultuur in Amsterdam vijfentwintig jaar lang samen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten vormen.

 

De AHK werd op 17 maart 1987 opgericht, ontstaan uit een fusie tussen de Academie voor Beeldende Vorming, de Academie van Bouwkunst, de Nederlandse Film en Televisie Academie en de Reinwardt Academie. Een jaar later traden de Theaterschool en het Hilversums Conservatorium toe. In 1994 vond fusie plaats met het Sweelinck Conservatorium en ontstond het Conservatorium van Amsterdam.

De AHK staat het hele jaar stil bij het vijfde lustrum. In de loop van het jaar staan diverse activiteiten in het teken van het jubileum. Zo zal in de zomer, na afloop van de eindexamens, een zogenaamde 'zapzondag' worden georganiseerd: een route voor kunstliefhebbers langs de verschillende locaties van de AHK met eindexamenwerk van Lichting 2012. Daarnaast wordt een AHK-prijs in het leven geroepen voor het meest bijzondere afstudeerwerk van het jaar.

Ter gelegenheid van het jubileum is ook een speciale website ingericht. Hier vindt u onder andere bijzonder beeldmateriaal van 25 jaar Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en videoboodschappen van prominente AHK'ers.
Naar de website 25 jaar AHK

Delen