Minidocumentaire over Artist in Residence Eboman

Gepubliceerd op

Over het artist in residency van sample- en remixkunstenaar Eboman aan de AHK is een minidocumentaire verschenen. Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming en de opleiding Docent muziek van het Conservatorium van Amsterdam werkten eerder dit jaar gedurende een week met Eboman aan het remixen van gevonden en zelfgemaakt beeld- en geluidsmateriaal.

Over het artist in residency van sample- en remixkunstenaar Eboman aan de AHK is een minidocumentaire verschenen. Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming en de opleiding Docent muziek van het Conservatorium van Amsterdam werkten eerder dit jaar gedurende een week met Eboman aan het remixen van gevonden en zelfgemaakt beeld- en geluidsmateriaal.

Eboman (Jeroen Hofs, 1973) is een sample- en remixkunstenaar. Hij maakt werk met moderne technologie, waarin beelden en geluiden samen worden gesmeed tot collages op het snijvlak van muziek, videokunst en interactieve performance. In april 2012 was Eboman een week lang als Artist in Residence verbonden aan het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling. Hij werkte samen met studenten van de docentenopleidingen beeldende vorming en muziek, die daarmee de kans kregen om kennis en ervaring op te doen met populaire cultuur als bronmateriaal, en met moderne technologie als creatief interdisciplinair gereedschap.

Van de mini-documentaire is ook een verkorte versie beschikbaar: deze is hier te bekijken.

zie ook
Eboman Artist in Residence
Interview met Eboman

Delen