AHK-studenten in het Rembrandthuis tijdens N8

Gepubliceerd op

Studenten van verschillende studierichtingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten organiseren activiteiten in het Rembrandthuis tijdens de Museumnacht op 3 november. Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming fotograferen bezoekers in de stijl van Rembrandt, en een student Techniek en Theater licht de gevel uit.

 

Flits! in het licht van Rembrandt?
Speciaal voor de N8 is het atelier van de grote meester in het Rembrandthuis omgebouwd tot een fotostudio. Studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving Gillian Jones, Tim Kaarsemaker, Britt Verdonk en Liana Zakharyan bieden daar persoonlijke fotosessies aan in de kenmerkende schilderstijl van Rembrandt. Met een lichtets leggen zij persoonlijke passie vast; de unieke portretten kunnen na afloop gedownload worden via projectrembrandthuis.wordpress.com. De productie is een derdejaars stageproject.

Claire-obscur
?In kader van zijn studie Techniek en theater ontwierp Kelvin Pater speciaal voor het N8programma een gevelverlichting van het Rembrandthuis: met dramatisch gebruik van kleur, licht en donker speelt hij in op het beroemde gebruik van claire-obscur van Rembrandt. De verlichting maakt gebruik van spiegels en het gebouw van de Theaterschool, tevens de overbuurman van het Rembrandthuis. Lees het interview met Kelvin op de website van de Theaterschool.

AHK tijdens de N8
Thomas Coenraadts, erfgoedprofessional van de Reinwardt Academie, coördineert het N8programma in het Rembrandthuis. Zijn werk, de projectstages en de samenwerking met de begeleidende docenten Reier Pos (licht- en decorontwerper), Jan-Derk van den Berg (kunsthistoricus), Michel van der Laar (restaurator Rijksmuseum) en Wypke Jannette Walen (fotografe), maakt de relatie van de opleidingen met het Amsterdamse professionele werkveld goed zichtbaar. ?Overigens spelen studenten van het Conservatorium van Amsterdam, gedurende de hele N8 in het Scheepvaartmuseum. ?

Meer informatie
Kelvin Pater over zijn ontwerp

Rembrandthuis
n8

Situatieschetsen van de gevel

Delen