Margot Verhoeven en Wilma van Wijnen genomineerd voor AHK Eindwerkprijs

Gepubliceerd op

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Margot Verhoeven en Wilma van Wijnen genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2012. Beiden studeerden dit jaar af aan de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving met hun onderzoek So you think you can't draw.

 

Dit is een onderzoek naar het verschijnsel 'het dode tekenpunt'. Dit verschijnsel is een omslagpunt dat veel voorkomt bij kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Deze kinderen vinden hun tekeningen niet voldoen aan hun realistische maatstaven. Het gevolg is dat veel kinderen op de middelbare school roepen dat ze niet kunnen tekenen. Margot en Wilma wilden graag weten waardoor dit 'dode tekenpunt' wordt veroorzaakt en hoe het eventueel aangepakt kan worden zodat in de toekomst 'het dode tekenpunt' niet meer voor hoeft te komen.

In het decembernummer van Kunstzone wordt een beknopt artikel over het onderzoek van Margot en Wilma gepubliceerd.

Margot en Wilma: ‘Wij willen niet een oude methode nieuw leven in blazen, maar we willen met nieuwe lessen het tekenonderwijs een impuls geven. Daarom willen we graag onze eigen lessen gaan maken.’

Lees op de website van de AHK Eindwerkprijs meer over het werk van Margot Verhoeven en Wilma van Wijnen

In totaal selecteerde de AHK negen afstudeerprojecten van Lichting 2012 voor de AHK Eindwerkprijs. De jury, onder voorzitterschap van Ernst Veen (lid van de Raad van Toezicht, meedenker in cultureel ondernemerschap en voormalig directeur museum de Hermitage en De Nieuwe Kerk) wijst later dit studiejaar een winnaar aan. Hij of zij ontvangt een geldbedrag van drieduizend euro.

Meer informatie
AHK Eindwerkprijs
Lichting 2012


Delen