Video-performance studenten Academie voor Beeldende Vorming en Docent muziek

Gepubliceerd op

Studenten van de opleiding Docent muziek en de Academie voor Beeldende Vorming werkten samen aan een video-performance in opdracht van de VPRO.


Deze performance, waarin 16 verschillende webcamverbindingen live zijn samengebracht, gaat in op de singer-songwriter cultuur op internet en geeft commentaar op allerlei vormen van typisch internetgedrag.

De performance werd uitgevoerd in opdracht van de VPRO, als experiment met de software van Google Hangouts, die ook prominent is in het programma Upload TV. Upload TV is een interactieve tv-show over de impact van online video en de verhalen achter de YouTube-hits.

De samenwerking tussen beide AHK-opleidingen is een vervolg op het project met sample- en remixkunstenaar Eboman, die in 2012 als Artist in Residence te gast was bij de AHK. De opleidingen werkten toen samen binnen het thema technologie en interdisciplinariteit.

Delen