Virussen & Bacteriofagen; Amsterdam Light Festival 2020

Breitner stage Amsterdam Light Festival 2020 lichtkunst
Gepubliceerd op

Breitner studenten leveren weer lichtkunstwerk voor Amsterdam Light Festival

Ilse, Kawita en Renée, drie studenten van de Breitner Academie maken samen een kunstwerk voor het Amsterdam Light Festival 2020 met het thema: ‘’When Nature Calls’’. De studenten laten met het kunstwerk 'The Biggest, Smallest Heroes' zien dat virussen juist ook (micro) superhelden kunnnen zijn. De virussen en bacteriofagen worden uitvergroot en hun positieve werking in de spotlights gezet! Ben je benieuwd naar hun werkproces? Volg het op deze pagina!

Dit wordt al de 6e editite van het Amsterdan Light Festival waaraan studenten van de De Breitner Academie een bijdrage leveren. Door de maatregelen rondom COVID-19 wordt de negende editie van het festival anders georganiseerd in de vorm van de Light Walk. Tijdens deze wandeling gaat de bezoeker met zijn smartphone in de hand wandelend op ontdekkingstocht door het oostelijk deel van Amsterdam Centrum. Via WhatsApp ontvangt de bezoeker gedurende de wandeling video’s, foto’s en voice berichten van creative director en theatermaker Lucas De Man. Zo leert de bezoeker over lichtkunst, de stad en de natuur. Editie #9 vindt plaats van donderdag 10 december tot en met maandag 3 januari 2021. Mis het niet!

De Breitner Academie en het Amsterdam Light Festival zijn al partners sinds 2015. Voor de bijdragen van studenten in vorige editities zie ook dit overzicht. 

 

Delen