Taly Bachar wint ZOEK!prijs 2023!

Winnares Taly presenteert haar onderzoek

Gepubliceerd op

De ZOEK!prijs 2023 is gewonnen door Taly Bachar, student van onze verkorte deeltijdopleiding. De jury vond haar een overtuigende winnaar. De ZOEK!prijs wordt ieder jaar uitgereikt voor het beste of meest innovatieve afstudeeronderzoek.

'Begeleiding van creatieve processen in het VO' is een praktijkgericht ontwerponderzoek, ontstaan vanuit Taly's observaties en gesprekken met docenten op haar stageschool. Hieruit bleek dat leerlingen nauwelijks getraind zijn in het zelfstandig doorlopen van creatieve processen en daar dan in de bovenbouw, in de aanloop naar het beeldend centraal praktijkexamen, tegenaan lopen. De resultaten van het onderzoek zijn gebruikt om extra lesmateriaal te ontwerpen dat kunstdocenten bij het begeleiden van creatieve processen van leerlingen in het kunstonderwijs ondersteunt. Daarmee is dit onderzoek niet alleen voor haarzelf relevant, maar kan het ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de school. Uit het juryrapport: "Eigenlijk raakt het de kern waar kunsteducatie begint: wat is creativiteit en wat heb je nodig om dat te beoordelen?" 

De andere genomineerden, Yoeki de Ruyter (VT4A) en Isabella Rosa Giacomelli (DT2A) konden ook rekenen op lovende woorden van de jury die dit jaar bestond uit kunstenaar, docent en (PhD)onderzoeker Marike Hoekstra (voorzitter) en kunstenaar, curator en (PhD)onderzoeker Krien Clevis.

Lees hier het complete juryrapport

 

Delen