De AHK Circles zijn een Wrap!

Gepubliceerd op

Emerging Knowledge and Practices

It is a Wrap! Met het thema Emerging Knowledge and Practices sloten we de rondreis van de AHK Circles Diversiteit en Inclusie langs de zes academies af. In de AHK Culture Club dompelden we ons onder in een tweedaags programma, samengesteld en uitgevoerd door studenten en alumni van onze zes academies. En wat mogen we trots zijn! Onze studenten en alumni weten altijd te verrassen, te raken en te verbazen. In woord, beeld, muziek, dialoog, dans, design en vormgeving gaan zij in op actuele thema’s en vertellen ze inspirerende, soms pijnlijke, persoonlijke verhalen. 

Health and Healing in Art Education
Donderdag stond in het teken van Health and Healing in Art Education. Alex Blum, initiatiefnemer en moderator voor beide dagen, opende het programma, zoomde in op de huidige, maatschappelijke en wereldwijde situatie en gaf stevige stof tot nadenken. Annet Lekkerkerker sprak een warm dankwoord uit aan iedereen die ooit aan de Circles heeft meegewerkt. We keken en luisterden naar video-monoloog over het leven met een complex neurodivers systeem en een dialoog over het leven na seksueel misbruik en ontdekten de kracht van neuriën. Een beetje billenknijpen was het bij een interview via een live-verbinding met Buenos Aires over het minst besproken deel van ons lichaam, de anus. Na dat gesprek zat iedereen toch even anders op zijn stoel. 

Counter-canons en Working Queerly
Het thema van vrijdag was Counter-canons en Working Queerly. Na een warm welkom ging Elioa Steffen in een keynote in op hoe je elkaar op een veilige, queer-friendly manier feedback kunt geven. Vervolgens ging de groep uiteen voor een van de twee thema’s. We verdiepten ons onder andere in het ontstaan van de mensheid, in post-koloniaal erfgoed en mochten meepraten tijdens een panelgesprek over het spanningsveld tussen de vrije ruimte tijdens de opleiding en de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het werkveld. Een serie prachtige, verbindende aria’s sloot het programma af. De AHK Circles zijn een wrap

Dank voor al jullie talent, inzet en wijsheid!

Photo’s by ©Zobayda

Delen