Toelating en aanmelding

De eerstvolgende intakegesprekken zijn op 18 mei. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze toelating. 

Om je aan te melden voor onze deeltijd opleiding verkort doorloop je onderstaande stappen:

Stap 1: Voldoe je aan de toelatingseisen?
Voor het tweejarige verkorte programma in deeltijd gelden de volgende toelatingseisen:

  • een (hbo-)bachelordiploma van een kunstacademie; of
  • een diploma van een tweedegraads docentenopleiding in het vakgebied beeldende kunst en vormgeving afgerond (tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen);
  • indien je langer dan vijf jaar geleden bent afgestudeerd: een portfolio van recent beeldend werk;
  • Stage- of werkplek in de onderbouw van het voortgezet onderwijs bij beeldende praktijkvakken bij aanvang van de opleiding. Minimaal 1 dag in de week (5 lesuren), uiterlijk starten in de eerste week van oktober

Stap 2: Meld je aan voor deelname aan de toelating
Als je voldoet aande toelatingseisen, kun je je aanmelden via Studielink. Je moet hiervoor inloggen, dit is het handigste met je DigiD. Je kiest eerst voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, dan voor HBO Bachelor, Deeltijd en dan Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd verkort. Let op: dit is geen inschrijving voor de opleiding en verplicht je ook niet tot inschrijving.

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een e-mail van de Breitner Academie met informatie om je aanmelding voor de toelating compleet te maken.

Stap 3: Deelname toelating
De toelating bestaat uit een intakegesprek met de toelatingscommissie waarin bekeken wordt of je toelaatbaar bent voor het verkort programma.

Stap 4: Uitslag toelating
Binnen twee weken na de toelatingsdag ontvang je per e-mail bericht of je bent toegelaten. Houd er rekening mee dat we mogelijk werken met een wachtlijst voor studiejaar 22/23. In deze e-mail vind je alle informatie om je definitief in te schrijven voor de opleiding.

Collegegeld en overige kosten

Heb je al een relevante bachelor afgerond maar bezit je geen onderwijsbevoegdheid? Dan betaal je het reguliere collegegeld. Misschien kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming. Heb je al een tweedegraads bevoegdheid in tekenen, handvaardigheid en/of textiele werkvormen behaald na juni 1991, en sta je voor de klas, dan betaal je het instellingscollegegeld. In overleg met je werkgever kom je mogelijk in aanmerking voor een lerarenbeurs.

Meer informatie

Met vragen over je inschrijving, collegegeld, etcetera, kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie.

Delen