Toelating en aanmelding
De eerst volgende toelating voor studiejaar 2025/2026 maken we binnenkort bekend. Na je aanmelding ontvang je uiterlijk een week voor de toelating een uitnodiging met een tijdstip per mail.
Om je aan te melden voor onze deeltijd opleiding verkort doorloop je onderstaande stappen:
Stap 1: Voldoe je aan de eisen om deel te nemen aan een intakegesprek?
Om in aanmerking te komen voor een intakegesprek om te bepalen of je toelaatbaar bent gelden de volgende eisen:
- een (hbo-)bachelordiploma van een kunstacademie (indien je langer dan 5 jaar geleden afgestudeerd bent wordt er ook een portfolio gevraagd); of
- een (hbo-)bachelordiploma en een portfolio met recent beeldend werk waarmee afdoende aangetoond kan worden dat het beeldend werk minstens het niveau heeft van een afgestudeerde van een (hbo-)bachelor kunstacademie.
- Stage- of werkplek in de onderbouw van het voortgezet onderwijs bij beeldende praktijkvakken bij aanvang van de opleiding. Minimaal 1 dag in de week (5 lesuren), uiterlijk starten in de eerste week van oktober
Stap 2: Meld je aan voor deelname aan de toelating
Als je voldoet aande toelatingseisen, kun je je aanmelden via Studielink. Je moet hiervoor inloggen, dit is het handigste met je DigiD. Je kiest eerst voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, dan voor HBO Bachelor, Deeltijd en dan Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd verkort. Let op: dit is geen inschrijving voor de opleiding en verplicht je ook niet tot inschrijving.
Na je aanmelding in Studielink ontvang je een e-mail van de Breitner Academie met informatie om je aanmelding voor de toelating compleet te maken.
Stap 3: Deelname toelating/portfolio
De toelating bestaat uit een intakegesprek met de toelatingscommissie waarin bekeken wordt of je toelaatbaar bent voor het verkort programma. Je portfolio wordt ook besproken. Als je geen afgerond (hbo-)bachelordiploma hebt van een kunstacademie dien je met je portfolio aan te tonen dat je beeldend werk op het niveau zit van een afgestudeerde hbo kunst student.
Stap 4: Uitslag toelating
Binnen twee weken na de toelatingsdag ontvang je per e-mail bericht of je bent toegelaten. In deze e-mail vind je alle informatie om je definitief in te schrijven voor de opleiding.
Collegegeld en overige kosten
Heb je al een relevante bachelor afgerond maar bezit je geen onderwijsbevoegdheid? Dan betaal je het reguliere collegegeld. Misschien kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming. Heb je al een tweedegraads bevoegdheid in tekenen, handvaardigheid en/of textiele werkvormen behaald na juni 1991, en sta je voor de klas, dan betaal je het instellingscollegegeld. In overleg met je werkgever kom je mogelijk in aanmerking voor een lerarenbeurs.
Meer informatie
Met vragen over je inschrijving, collegegeld etc. kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie.