Veel gestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik meedoen aan On The Movie? 
Het programma van On The Movie is ontwikkeld voor bevoegde docenten die lesgeven in het onderwijs.  Je hoeft geen voorkennis te hebben van filmmaken. Wel moet je een educatieve werkplek hebben waar je je inzichten kunt toepassen. Dit kan ook een stageplek zijn. Ben je een filmmaker die zich wil ontwikkelen tot docent? Dan is het verkorte programma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie misschien interessant voor je.  

Wat is het cursusgeld? 
Je investering in deze opleiding is € 3.500,-. Er zijn diverse financieringsmogelijkheden, zie de pagina met financieringsmogelijkheden

Ik ben geïnteresseerd in de opleiding, hoe kan ik me inschrijven?  
Iedereen die geïnteresseerd is kan een intakegesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek beantwoorden we je vragen en kijken we of je wensen en verwachtingen aansluiten bij het programma van de opleiding. Bij een wederzijdse positieve uitkomst van het gesprek kun je je officieel inschrijven bij de opleiding. Uiteraard verplicht het gesprek je verder tot niets. Wil je een intakegesprek? Mail dan naar onthemovie@ahk.nl 
 
Ontvang je na de opleiding een officieel certificaat? 
Bij het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat waarmee je aan kunt tonen dat je bekwaam filmdocent bent (let op: dit is iets anders dan een lesbevoegdheid). De opleiding heeft een officieel predicaat als POST-HBO registeropleiding, uitgegeven door CPION, Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. 

Welke materialen heb je nodig voor de opleiding? 
We adviseren het boek Film Art. An introduction' van Thompsons & Bordwell (niet verplicht, het boek is ook in onze bibliotheek beschikbaar). Artikelen en lesmateriaal worden digitaal beschikbaar gesteld. Voor het maken van films zijn een laptop, smartphone of tablet nodig. Aanschaf van apparatuur en software is niet vereist, maar we denken hierin graag met je mee als jouw filmideeën of je lesplannen hierom vragen. Eventuele museum/filmbezoeken zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen. 

Mede dankzij deze opleiding heb ik gemerkt dat ik echt goud in handen heb als ik het met mijn leerlingen heb over film. Hoe makkelijk ze zich kunnen uiten binnen dit medium en dat ik ze daar nu ook goed in kan begeleiden. Dát vind ik heel waardevol.
student On The Movie
Delen