Programma

Het jaarprogramma van On The Movie bestaat uit vier modules. In de eerste module Setup wordt de basis van het film analyseren en maken gelegd, waarbij je aan de slag gaat met filmidee, camera en montage. In de tweede module Confrontatie staat de maatschappelijke impact van film centraal en maak je een korte geëngageerde documentaire. In de module Crisis maak je kennis met de filmgeschiedenis en verdiep je je filmvaardigheden. De laatste module Climax staat in het teken van implementatie in de eigen werkpraktijk. 

Elke module bestaat uit zeven lesdagen die grotendeels op de Breitner Academie plaatsvinden. In de ochtend volg je colleges filmanalyse en in middag werk je onder leiding van een filmmaker. Tussen de lessen door werk je verder aan je filmproject en test je zelfontwikkelde filmlessen in je eigen onderwijspraktijk. De laatste dag van elke module staat in het teken van reflectie en presenteer je film en filmles.  
 
Tussen de modules in zijn er specialisatiedagen op de Nederlandse Filmacademie. Tijdens deze Turning Points word je door vakdocenten en alumni van de Filmacademie ondergedompeld in technieken en specialisaties uit de wereld van de film.  
 
De opleiding wordt afgesloten met een bioscoopvertoning en een feestelijke uitreiking van de certificaten. 

Het didactisch uitgangspunt van het curriculum is het model van Authentieke Kunsteducatie (Heijnen, 2015): het onderwijs is afgeleid uit activiteiten van filmprofessionals en zoekt aansluiting bij zowel maatschappelijke thema’s als de kennis en interesses van lerenden. Je ontwikkelt eigenzinnige opdrachten die ruimte bieden aan eigen initiatief en aanzetten tot onderzoek en experiment. Je bekwaamt je in het werken met laagdrempelige film- en montagetechnologie die direct inzetbaar is in de klas.  

Bekijk hier de brochure '23-'24 voor het programma per week en de competenties en leerdoelen.

Ik vind oprecht dat jullie het fantastisch doen en voorbereid hebben. Ik heb echt het gevoel dat ik in de watten wordt gelegd qua inspiratie, lesstof, docenten, interessante projecten. Ik ben heel erg blij met de opleiding en ga er met veel plezier naar toe elke week.
student On The Movie
Delen